Annons:
Etikettpå-jobbet
Läst 4077 ggr
BaraLisa
2011-12-04 13:15

Ida är stans yngsta busschaufför

På ett år har 21-åriga Ida gått från att vara socialbidragstagare till att vara anställd vid Stadsbussarna i Gävle. Hon lyckades få jobb på en pizzeria för att ha råd att ta körlektioner.

I dagens upplaga av Arbetarbladet kan man läsa om Ida Wennman, som kallar sig bussnörd, och som löste bussbiljetter för att i flera timmar bara titta på hur det gick till att köra buss.

I somras kom hon in på YrkesAkademin i Gävle för att få sitt YKB (Yrkeskompetensbevis) och sedan busskörkortet. Två månader senare hade hon det! Och strax därefter fick Ida sitt drömjobb.

Ida kunde nästan allt redan, berättar hennes utbildare på Stadsbussarna. Och när hon efter en veckas utbildning skulle få köra i stadstrafik så dansade hon och sjöng, berättar han vidare. "Ida har det i blodet och hon kommer att gå långt".

Idas råd till andra unga är att aldrig ge upp sin dröm. Hon ska kämpa för att bli tillsvidareanställd nu. Hon är beredd att jobba hur mycket som helst för att nå dit.

Referat av artikel i Arbetarbladet 4 december 2011.

/Lisa

Fotograf: Hugo90

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Annons:
ElLobo
2011-12-04 13:41
#1

Bra gjort! Jättekul!

IdaWe
2011-12-04 18:05
#2

Tack så mycket! :)

BaraLisa
2011-12-05 15:46
#3

#2 Ida (samma som i artikeln förstås); skriv gärna ett inlägg eller artikel om hur det går på jobbet! Eller så gör jag gärna en intervju framöver. Du kör försiktigt nu va? Flört

Med vänliga hälsningar Lisa

 

IdaWe
2011-12-05 21:41
#4

Ohh ja, det var lite halt med ledvagnen idag men nog gick de bra alltid :) Några passagerar kom åxå fram idag och frågade om det verkligen var jag som var med i tidningen igår. "Nämen va kul!" fick jag som svar när jag sa att det minnsann var jag :) Sen har någon gullig kollega klippt ur min artikel och satt upp den på väggen uppe i våran rastlokal inne i stan. Sånt gillas :)

På fredag gör jag en intervju med Arbetsförmedlingen. Intervjun ska upp på deras hemsida för inspiration till andra ungdomar :)

Upp till toppen
Annons: