På jobbet

Bussförar-SM vanns av Sabina

2011-11-17 12:27 #0 av: BaraLisa

Rekordmånga var med och tävlade i år och konkurrensen var stenhård. Värmländskan vann över 406 andra tävlande.

Vinnaren i årets tävling blev Sabina Strömmare som jobbar för Swebus i Kil. Hon korades av infrastrukturministern vid en ceremoni i onsdags i Stockholm. Tvåa kom Fredrik Jarnhag från Alternativ Trafik  i Bjuv och trea blev Carl Olov Fräs från Nobina på Sollerön.

407 stycken har deltagit i Bussförar-SM 2011. Det är fler än någonsin förut. Nästan dubbelt så många som förra året, då man tog det senaste rekordet. Det betyder att årets tävling har varit den hårdaste någonsin eftersom konkurrensen varit så stor.

Till finalen kvalificerade sig 16 förare. Finalen bestod av manöverprov, teoretiskt prov, halkkörning, katastrofövning och prov i ekonomisk körning.

 - Vi arrangerar tävlingen för att lyfta fram en viktig bransch. Vi vill till exempel visa på hur många färdigheter en bra bussförare måste ha, säger Anders Rehn från Bussarbetsgivarna. 

Bussförar-SM arrangeras av Bussarbetsgivarna i samarbete med tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM.

Referat av artikel på transportgruppen.se, fotografer: Eirik Newth & cecooper (foton från annat tillfälle) med tillstånd.

/Lisa

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2011-11-23 10:43 #1 av: Leffe

De som är med här är duktiga så det är bara att graulera segraren

Anmäl
2011-11-29 20:49 #2 av: Elemjay

Kul grej! :) Fler yrken borde ha "kompetens"-tävlingar, är man duktigast ska man ha ett pris tycker jag. :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.