2011-12-17 19:00 #0 av: BaraLisa

I skrivande stund börjar, om en vecka, Karl Bertil Jonsson strax på SVT. Då är det redan för sent. Det finns flera anledningar till att inte orka/vilja/ha råd/hinna köpa julklappar. Här kommer några förslag på de bästa klapparna du kanske någonsin köpt.

Jag vet att det är inne att vara "anti" och idka välgörenhet som en motreaktion mot konsumtionshysterin. Men skit i det, rid på vågen och gör det lätt för dig och bra för andra. Det handlar om några tior som minst, så även om det mot förmodan skulle gå 5 kr till administration av den tian så är det ett statement i sig. Ta det tillbaka, julen som det var förr. Där det handlade mer om gemenskap och glädje än om surfplattor och dyra märkessnören på paketen och de mest påkostade bakverken. Detta behöver du inte ens slå in! Oskyldig

Varje dag dör 5 000 barn på grund av smutsigt vatten och bristfällig hygien. Det är fler dödsfall än som orsakas av krig och konflikter. De flesta dör på grund av att de får svår diarré som torkar ut kroppen. Uttorkning blir snabbt ett livshotande tillstånd för små barn.

En enkel vätskeersättning kan snabbt och effektivt bota uttorkning och rädda barns liv. UNICEF använder en sockersaltlösning som blandas ut i vatten. Saltet gör att kroppen behåller vätska och sockret ger energi så att barnet orkar börja äta igen.

167 påsar vätskeersättning för 86 kr

Kolla in det som finns här, från 41 kronor för ett myggnät.

 

 

http://unicef.se/sa-arbetar-vi/sa-anvands-pengarna

http://unicef.se/varfor-varldsforalder

http://www.sos-barnbyar.se/butik/priv/Pages/lekpaket.aspx

-Lekpaket 56 kr, SOS Barnbyar.

 

Textutdrag och bild lånad av UNICEF, huvudbild tagen av Howard Dickins.

/Lisa