Lisas resa till chaffisyrket

Den blyga stjärnan

2012-03-03 11:14 #0 av: BaraLisa

Ytterligare ett porträtt av en elev i min klass på YA, blivande yrkesförare, i Gävle. Anton 21 år.

Anton är nyss fyllda 21 år. Det är en mycket viktig detalj i sammanhanget då han med några veckors marginal annars skulle ha fått läsa 280 timmars YKB istället för 140 som de flesta andra. Malin som var med i en artikel tidigare är den enda i gruppen som måste ha 280 timmar...

Anton är född i Gävle, gick Fordonsprogrammet i gymnasiet men kör en småtrött Volvo från 1972, som behöver nytt batteri. Han har det hemma men det är jobbigt att byta, säger han och flinar. Det kanske är spänningen i hans liv, att aldrig veta om han kommer hem? Så man är lite orolig och vågar inte lämna honom sist kvar på skolan.

Det här att inte orka bry sig är rätt så typiskt för denne kille. Men så är han en naturbegåvning när det gäller just lastbilar och släp! Han är lärarnas favorit och fick uppkörningstid efter drygt fem körlektioner, utan tidigare erfarenhet.

Anton är en blyg kille som helst står lite i skymundan, och bara levererar. Han är så van att förstå saker, så han blev jättedeppig när han körde motorstopp med släp. Och när hans matlåda inte var god en dag.

Jag älskar den här killen, det är absolut ingen självgodhet inblandad, han läste franska i gymnasiet när han gick fordon men tycker att jag pratar "som en dikt" ibland när jag blir djup.

Detta är en artikel av mig, gossen heter något annat på riktigt. Anton blir nog en sådan elev som lärarna kommer rekommendera vidare. Och då biter han sönder sina naglar, men visar inget annat utåt.

Antons last: för mycket kaffe och Delicatobollar.

Ogillar skarpt: människor som står för nära

På fritiden: polare, spela bort pengar och vara full på helgen. Och dataspel.

En 21-åring som vem som helst, men med en lysande framtid. Men det får han inte veta, då blir han nervös.

/Lisa

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2012-03-03 21:37 #1 av: ElLobo

Bra artikel! Glad Kul att läsa.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.