På jobbet

En dödsolycka nära mig

2012-03-05 16:26 #0 av: BaraLisa

Ännu en tragisk olycka på vägen som jag kör varje dag. Mannen som omkom är från Hedesunda (4 mil utanför Gävle) där jag bor...

Strax efter klockan tio kom larmet till SOS att flera fordon var inblandade i en trafikolycka på väg 56 vid Främlingshem.

Föraren i personbilen, en 61-årig man från Hedesunda, avled i krocken. Mannens anhöriga har underrättats.

Långtradaren blev stående tvärs över vägen som fick stängas av i cirka en timme under bärgningsarbetet. Bilen och lastbilen är tagna i beslag för teknisk undersökning. (GD.se)

Mannen färdades i en personbil som frontalkrockade med en lastbil på en raksträcka vid Främlingshem. Larmet kom vid 10-tiden och räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut.

Vid kollisionen började personbilen att brinna och personen som fanns i den omkom. (arbetarbladet.se)

http://kartor.eniro.se/m/9d3t4

Det passerar 1000 lastbilar och långtradare per dygn på denna lilla väg.

Läsarnas kommentarer (gd.se):

"Vägen är visserligen inget vidare, men olyckan inträffade mitt på en raksträcka. Bra sidoområden, bra siktsträckor och inga krön så just här känns det väldigt långsökt att skylla på vägen..."

"Hur många ska behöva dö i Främlingshem innan de som är ansvariga för vägen tar ansvar? En första omedelbar åtgärde borde vara att förbjuda all tung trafik på vägen som inte har ärende på vägen. Alla undersökningar visar ju att den största andelen tung trafik ska norrut på E4, då får man åka på E4 via E18 ed. En andra åtgärd borde vara att dra om vägen på de ställen där dödsolyckorna sker & inte i Överhärde där inga olyckor sker?!
Kan man JO-anmäla Trafikverket som fattar dessa mycket märkliga beslut?"

"Visionen "0 döda i trafiken" är verkligen inte trovärdig när det finns så omoderna, osäkra vägar som denna! Tragiskt! Ska det vara så svårt att ta tag i vår infrastruktur?" (arbetarbladet.se)

Foto: mhaller1979 (foto taget i annat sammanhang)

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2012-03-06 18:27 #1 av: BaraLisa

Långtradaren tillhör ColdSped.

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.