På jobbet

Sonya har koll på körningen

2012-05-11 13:19 #0 av: BaraLisa

Sonya arbetade i Gävle som trafiklärare. Sedan gjorde hon en avstickare till Norge där hon jobbade som trafikinspektör, vilket gav henne mer förståelse för inspektörernas bedömningar. Nu är hon tillbaka och har startat egen trafikskola i Valbo.

Sonya hade spunnit på idén med att starta eget länge, men Norge kom emellan och det lät så spännande. Norska staten kostade på henne utbildningen till trafikinspektör:

-Jag har mycket större förståelse nu för inspektörernas bedömningar. Vi vill ju ha säkra förare!

Erfarenheterna från jobbet har hon stor nytta av nu när hon jobbar som trafiklärare igen: "Man känner direkt om bastryggheten finns hos eleven".

Sonya kände att konkurrensen var för stor inne i Gävle, så Valbo känns som en bra utgångspunkt.

-Miljön är perfekt för ändamålet, från Gävle får man ofta åka långa sträckor till platser där man kan träna.

Hon vill ha en personlig trafikskola där hon har tid att sätta sig in i varje ny elev mellan passen. I sin körskola bedriver hon alla utbildningar som krävs för behörighet B. Handledarutbildning och teoriundervisning är förlagt till övervåningen på Nybo Kafé. Körlektionerna startar på parkeringen och man kan ta sig en fika medan man väntar.

Säsongen för trafikskolor börjar nu, eftermiddagstider är mest eftertraktade. Sonya har även valt att ha öppet på lördagar. Till hennes intensivutbildningar kommer elever från hela Mälardalen.

Semester har hon inte hunnit tänka på:

-Det blir nog en del åkande med min Harley Davidson, säger Sonya glatt.

http://valbokorkortsutbildning.se/

/Lisa, foto: danieljordahl

 

Källa: Gästriklands Tidning 11 maj 2012 (sammanfattning)

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2012-05-11 15:26 #1 av: ElLobo

Det verkar som om hon fick en bra utbildning! Hoppas det går bra för henne!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.