På jobbet

Åkeri jubilerar, helt i familjeregi

2012-06-03 13:26 #0 av: BaraLisa

HEDESUNDA. Ekmans Åkeri firar 65 år i branschen. Farfar Johan startade företaget, som nu drivs av hans tre barnbarn Janne, Krille och Thomas.

Johan Ekman drev från början ett litet jordbruk. 1947 köpte han en gengasdriven epatraktor och började hjälpa olika bönder med plöjning och harvning. Vartefter bönderna fick det bättre ställt fick han själv bättra på sin egen utrustning med en bandtraktor. Johans son Jocke var blott 15 år när han började jobba i pappas företag.

Under perioder med lite jobb åkte de runt och hjälpte till med dikning och grävningar. Men på 70-talet blev det byggboom i Hedesunda och affärerna blomstrade.

Idag drivs företaget av Jockes tre söner och man sysslar mest med plogning och annan väghållning.

2007 köpte företaget en industritomt där de har byggt verkstad, butik och kontor med personalutrymmen. I dagens läge består maskinparken av fem lastbilar, två lastmaskiner samt några mindre bilar.

-Läget här vid riksväg 56 är fantastiskt och regionalt positivt, tycker Jocke (1000 lastbilar passerar per dygn, reds anm.)

Verkstaden anlitas flitigt, inte minst av Hedesundaborna själva. Reservdelarna kommer dagen efter om de inte finns i lager, ofta är det pappa Jocke som kör budbilen då.

-Det känns som att företaget har en lagom kostym idag, säger en av sönerna. De tror att farfar skulle stå och le om han hade fått se företaget idag.

 

/Lisa. Logotyp: http://www.ekmanshedesunda.se/

Sammanfattning av artikel i Gästriklands Tidning 1 juni 2012.

 

Med vänliga hälsningar Lisa

 

Anmäl
2012-07-21 16:36 #1 av: ElLobo

Grattis och kul att det går bra!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.