2012-06-06 16:05 #0 av: BaraLisa

Årets Stockholm Truck Meet i mitten på maj var fylld med vinnande kvinnor och deras ibland nyskapande och färgstarka ekipage.

MALMBY FLYGFÄLT, STRÄNGNÄS. 25 kvinnor ställde ut sina lastbilar på årets Stockholm Truck Meet. Mer än tjugo fler än vad det varit förr. Queen of The Road (QOTR), ett nätverk för kvinnliga yrkeschaufförer, storsatsade på att få fler tjejer att ställa ut sina ekipage i år.

I år fanns en blänkande röd Volvo FM9 kranbil lackad med Hello Kitty-tema. Den tillhörde Marie-Louise Karlsson, som till vardags kör för Bylunds Åkeri i Edsbro.

-Det är många som kommenterar den, säger hon. "Speciellt barn när man åker förbi skolor och dagis. Jag tycker Hello Kitty är gullig".

Många tycker att det är bra att QOTR har gått in för det här. Man får visa att man finns och att man kan, så kanske man slipper karlarnas skitsnack bakom ryggen, om att "vi inte kan köra", tyckte någon.

Bland de kvinnliga utställarna går priset för bästa lack till Ingela Hansson från Östbergs Åkeri i Torsåker. Hennes Mercedes 2555L är motivlackerad med 4-åriga dottern Nova på bägge sidorna. Nova själv var mest nöjd med att gunghästen också fick vara med på bild.

Besökarna kunde uppleva motivlackering i realtid, burnout-show med Epa-traktorer, veteranbilsmarknad och allmän folkfest med mingel.

/Lisa

Källa: Transportarbetaren nr 6 2012. Foto: (foto av foto på tidningssidan i Transportarbetaren s 28), Spencer77, Nieve44/Luz